Mad Max och de självömkande prinsessorna i media

Det kan knappast ha undgått filmintresserade att Mad Max Fury Road nyligen har haft premiär. Filmen är en underlig blandning av reboot och fortsättning på den ärevördiga gamla franchisen, jag vet inte vilket som väger över mest. Klart är dock att det är en påkostad actionfest som är efterlängtad av många som växte upp med de första tre filmerna. Själv gick jag ut från biosalongen med känslan av att ha sett en 2 timmars biljakt med en kort paus i mitten. En film med så hög profil måste givetvis recenseras.

Expressen går uppdraget till Maria Brander.

Den första delen av recensionen är som man kan förvänta sig. Den följer standardformulär A1 med en beskrivning av handlingen och några rader om tempot men sedan kommer det:

Maria_Brander

Vilken överraskning att Brander inte kan låta bli att trycka in lite radikalfeministisk propaganda kryddad med intersektionalitet.

maria_brander_om_mad_max

Menar hon kvinnor i allmänhet eller syftar hon på sina personliga erfarenheter? Jag utgår ifrån att det handlar om det senare då det hör och häpna faktiskt finns gott om kvinnor som inte ser män som ondskans hantlangare.

På vilket sätt har hon utsatts för skit och är hon medveten om att människor dagligen utsätts för det oavsett kön?

Hon är anställd på en av landets största kvällstidningar, vad hon lyfter för ersättning vet jag inte men det är inte en alltför vågad gissning att hon har bättre betalt än bilmekaniker Kalle i Sveg. Hon har dessutom tillgång till en medieplattform som når hundratusentals människor och där hon utan rädsla för konsekvenser kan häva ur sig vilket ogrundat trams som helst i propagandasyfte.

Det är en lika stor del män som kvinnor, Maria Brander som sköter de oglamorösa men ack så viktiga grundfunktionerna i samhället. Inom vissa områden är de i överväldigande majoritet. Det är ofta män som sköter driften i kraftverken så att du kan sitta i ditt trygga hem och slå på lattemaskinen medan du slipper frysa.

Samma kraftverk som ser till att du kan ta tunnelbanan till jobbet och slå på datorn för att skapa ännu ett radikalfeministiskt alster. Jag är dock medveten om att i yrkesgruppen du tillhör finns det en överrepresentation av folk som tror att små magiska älvor vevar runt turbinerna i nämnda kraftverk.

Det är ofta män som ser till så att du slipper drunkna i dina egna sopor och att din toastol fungerar (konstigt att det aldrig skriks om kvotering när det gäller dessa yrkesgrupper).

Det är ofta en man som kör lastbilen som kommer till systembolaget med din Amarone så att du och dina Södermalmspolare kan sitta och tugga postmarxism och intersektionalitet på förfesten, alltmedan ni gnäller om hur förtryckta ni är.

Sedan kan ni gå på någon innekrog och vifta med era VIP kort medan ni muttrar om hur privilegierad taxichauffören som tvingas fixa med sagoboken för att få det att gå ihop och torka spya varje lördagskväll från baksätet är (om han är man och svensk vill säga).

Om någon på krogen skulle göra en oönskad framstöt kommer det inte att saknas män förutom vakterna som är beredda att spöa skiten ur honom.

Inget av det här ser ni för likt sektmedlemmar är ni övertygade om att ni är förtryckta för att ni läst ett antal böcker som några ”genusforskare” värpt fram på en kvinnodominerad institution på ett feministinfiltrerat lärosäte.

Alternativet är att ni mycket väl vet om allt detta men cyniskt utnyttjar det rådande genusvansinnet i syfte att vinna fördelar som ni egentligen inte gjort er förtjänta av.

Jag kan berätta en hemlighet Maria Brander. Vanligt folk har börjat tröttna på kulturfolkets prinsessan på ärten fasoner.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s