Journalistkårens totala brist på självkritik

Expressens Anna Dahlberg skriver att ”Politik har blivit en tävling i godhet” Hon berör det ökande tiggeriet men även asylmottagande.

Enligt henne så lever politikerna i en idealistisk drömvärld som nu håller på att knaka i fogarna men klarar ändå inte av att överge sina identitetspolitiska dogmer och ta en seriös debatt om hur man skall kunna utöva en human migrationspolitik som samtidigt tar hänsyn till vad Sverige klarar av, ekonomiskt och kulturellt.

Hon gör mig faktiskt illamående där hon sitter och orerar om hur alla vill vara på det godas sida och hur det påverkar deras förhållningssätt till verkligheten.

Ursäkta mig Anna Dahlberg men ditt förbannade skrå har nu under decennier tillhört de som gapat högst. Ni har systematiskt mulat fascist och rasistkortet i ansiktet på alla som inte tävlat i godhet, offentliga såväl som privata personer. Detta har ni gjort oavsett om dessa personer varit riktiga fascister och rasister eller inte. Resultatet är att idag år 2015 så har orden vattnats ur och förlorat sin ursprungliga innebörd. Ni har gjort detta fullt medvetet, sanningen har ni nämligen inte brytt er om då en saklig rapportering aldrig varit syftet, utan att hota och skrämma människor med fel åsikter till tystnad.

Din egen tidning bedrev en hetsjakt och hängde ut folk och senare var det Aftonbladets tur. Som samarbetspartner hade ni Researchgruppen, en organisation med kopplingar till AFA och ytterst tvivelaktig syn på demokrati. Företrädare har öppet berömt sig själva som sveriges STASI och andra har sagt att deras syfte är att slå ned på oliktänkande.  När ni skrek ”Je suis Charlie” tog dubbelmoralen nästan andan ur mig.

Marika Formgren har för övrigt skrivit ett bra inlägg om researchgruppen, lite långt men väl värt att läsa.

Din kollega på Aftonbladet skrev för ett tag sedan och bekräftade åsiktskorridoren och dess syfte, samma åsiktskorridor vars existens ni i åratal ursinnigt förnekat när ni ställts mot väggen.

Du borde ta en titt i spegeln samt låta blicken svepa runt på redaktionen innan du skriver något liknande igen.

Annonser
Det här inlägget postades i Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s