Journalistkåren kan inte låta bli att nämna klimatet oavsett en artikels ämne

Så var det dags igen, denna gång är det Östersunds-postens (av någon outgrundlig anledning innehåller namnet ett bindestreck) Marcus Persson som inte missar tillfället att göra lite alarmistreklam utan någon som helst research.

Artikeln handlar egentligen om Grytan och de flyktingar som inte ville kliva av bussen så man tycker att han borde ha hållit sig till ämnet. Naturligtvis var han som en rättrogen megafon tvungen att flika in:

Featured image

Verkligen? En snöfattig vinter eller t.o.m, flera i rad bevisar inget. Är det inte så att väder inte är klimat, det brukar i alla fall hans skrå anföra som argument de gånger vi får en köldknäpp. Symptomatiskt är att om vi har en värmebölja så är det stensäkert bevis på katastrofal AGW enligt media. Har vi en lika lång köldperiod så är det ”bara vädret”. Intellektuellt ohederligt så det förslår. Han har förstås inte hört talas om pausen som beroende på hur man räknar varat i 14 år och som IPCC nu har stora svårigheter att förklara.

Sedan så behöver man inte vara meteorolog för att inse att det inte behöver vara -30 C för att det skall snöa. Så oberoende av hur stor eller liten den så kallade sensitiviteten är så är hans förklaring till snöbristen tunn.

Annonser
Det här inlägget postades i Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s