Det ”opartiska” public service

Uppenbarligen har Jens Ergon, journalist på Svt ägnat sig åt  politisk aktivism och nu när det kommit i dagen försöker han slingra sig. Det stora problemet är inte de åsikter han torgför, även om de är absurda, utan det faktum att varken han eller hans chef Anna Schytt ser något konstigt i att en journalist anställd av public service kan använda sin position till att föra ut ett politiskt budskap. Läs om vad hans chef säger här . Hur kan hon stå och säga att det inte finns risk för att en person med extrema åsikter och som i sitt yrkesutövande har tillgång till Sveriges största mediaplattform kommer att utnyttja det?

För övrigt kan man läsa på Svts egen sida:

”SVT:s sändningstillstånd säger att företaget bland annat ska utöva sändningsrätten ”opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrande- och informationsfrihet ska råda”…”

Rena rama hånet med andra ord. Om ni känner er manade så välj ett ämne ni är insatta i och se sedan över ett halvårs tid hur Svt rapporterar. Jag garanterar att ni kommer att se hur public service vrider och vänder på fakta samt ibland rent av trumpetar ut rena felaktigheter.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s